Newsletter

Załóż konto Zaloguj się

Twój koszyk 0 szt. 0,00 zł do kasy

RODO -

Klauzula informacyjna dla klientów i potencjalnych klientów

ADMINISTRATOR DANYCH

Administratorem podanych przez Panią/Pana danych osobowych jest pracodawca, tj. PHU ZEFIR Lidia Kaczmarek siedzibą we Wrześni (62-300) przy ul. Kolejowej 4a. Kontakt pod adresem e-mail: biuro@zefir.one.pl

CELE PRZETWARZANIA, PODSTAWY PRAWNE I RETENCJA

L.p.

cel przetwarzania

podstaw prawa przetwarzania
z rozporządzenia nr 2016/679 (tzw. RODO)

okres przetwarzania

1.

nawiązywanie relacji handlowych - sprzedaż

przetwarzanie niezbędne jest do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów administratora (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO) - polegającego na dążeniu do sprzedaży usług

do czasu zgłoszenia skutecznego sprzeciwu / żądania usunięcia

2.

zawarcie i wykonanie umowy sprzedaży

przetwarzanie niezbędne jest do podjęcia działań przed zawarciem umowy i wykonana umowy (art. 6 ust. 1 lit. b) RODO)

do momentu rozwiązania umowy

3.

rozpatrywanie reklamacji, skarg, wniosków

przetwarzanie niezbędne jest do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów administratora (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO) - polegającego na dbaniu o jakości i wizerunek przedsiębiorcy

rok od złożenia reklamacji, skargi, wniosku

4.

prowadzenie dokumentacji księgowo - podatkowej

przetwarzanie niezbędne jest do wypełnienia obowiązku prawnego (art. 6 ust. 1 lit. c) RODO) w zw. z art. 74 Ustawy o rachunkowości i innych dot. podatków

5 pełnych lat od zakończenia roku kalendarzowego

5.

ściąganie należności

przetwarzanie niezbędne jest  do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów administratora (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO) - polegającego na utrzymaniu płynności finansowej

do momentu pełnego rozliczenia

6.

dochodzenie roszczeń i obrona przed roszczeniami

przetwarzanie niezbędne jest do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów administratora (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO) - obrona interesów przedsiębiorcy

10 lat od zakończenia współpracy

7.

marketing usług własnych

przetwarzanie niezbędne jest do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów administratora (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO) - polegającego na dbaniu o interesy i dobry wizerunek przedsiębiorcy

2 lata od pozyskania danych lub do momentu złożenia sprzeciwu

8.

marketing usług / towarów obcych - partnerów

przetwarzanie niezbędne jest do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów administratora (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO) - polegającego na sprzedaży usług i promowaniu partnerów gospodarczych

2 lata od pozyskania danych lub do momentu złożenia sprzeciwu

 

ODBIORCY DANYCH

Administrator będzie przekazywać dane osobowe wyłącznie zaufanym odbiorcom takim jak dostawcy usług IT, hostingu poczty, usługi księgowych, pocztowych i kurierskich, kancelarii prawnych (w sprawach roszczeń).

TWOJE PRAWA

W związku z tym, że przetwarzam Twoje dane osobowe, masz prawo do:

1) żądania dostępu do swoich danych osobowych,

2) żądania sprostowania swoich danych osobowych,

3) żądania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych,

4) wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania Twoich danych,

5) przenoszenia danych osobowych (które przetwarzanie są na podstawie umowy)

6) wniesienia skargi do organu (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

 

Podanie danych jest dobrowolne, aczkolwiek koniecznie do nawiązania współpracy handlowej. Bez podania swoich danych, nie możliwe jest składanie zapytań ofertowych, zawierania umów czy ich wykonanie.


Klauzula dla osób korespondujących

ADMINISTRATOR DANYCH

Administratorem podanych przez Panią/Pana danych osobowych jest pracodawca, tj. PHU ZEFIR Lidia Kaczmarek siedzibą we Wrześni (62-300) przy ul. Kolejowej 4a. Kontakt pod adresem e-mail: biuro@zefir.one.pl .

 

CELE PRZETWARZANIA, PODSTAWY PRAWNE I RETENCJA

 

L.p.

cel przetwarzania

podstaw prawa przetwarzania
z rozporządzenia nr 2016/679 (tzw. RODO)

okres przetwarzania

1.

rejestracja korespondencji i udzielanie odpowiedzi

niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów administratora (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO) - wywiązywaniu się z terminowego odpowiadania na pisma, terminowe realizowanie płatności dla dostawców, dbanie o jakość współpracy z kontrahentami i innymi stornami zainteresowanymi

10 lat od nadania lub odebrania korespondencji

2.

dochodzenie roszczeń i obrona przed roszczeniami

przetwarzanie niezbędne jest do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów administratora (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO) - obrona interesów przedsiębiorcy

10 lat od zakończenia współpracy

 

ODBIORCY DANYCH

Administrator będzie przekazywać dane osobowe wyłącznie zaufanym odbiorcom takim jak dostawcy usług IT, hostingu poczty, usługi księgowych, pocztowych i kurierskich (którzy świadczą usługi dla PHU ZEFIR).

 

TWOJE PRAWA

W związku z tym, że przetwarzam Twoje dane osobowe, masz prawo do:

1) żądania dostępu do swoich danych osobowych,

2) żądania sprostowania swoich danych osobowych,

3) żądania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych,

4) wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania Twoich danych,

5) wniesienia skargi do organu (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

 

Podanie danych jest dobrowolne, aczkolwiek koniecznie do nawiązania współpracy handlowej z Twoim pracodawcą lub zleceniodawcą. Bez podania swoich danych, nie możliwe jest nawiązywanie jakiejkolwiek współpracy.


Klauzula informacyjna dla dostawców i potencjalnych dostawców

ADMINISTRATOR DANYCH

Administratorem podanych przez Panią/Pana danych osobowych jest pracodawca, tj. PHU ZEFIR Lidia Kaczmarek siedzibą we Wrześni (62-300) przy ul. Kolejowej 4a. Kontakt pod adresem e-mail: biuro@zefir.one.pl .

 

CELE PRZETWARZANIA, PODSTAWY PRAWNE I RETENCJA

 

L.p.

cel przetwarzania

podstaw prawa przetwarzania
z rozporządzenia nr 2016/679 (tzw. RODO)

okres przetwarzania

1.

nawiązywanie relacji handlowych - zakupy

przetwarzanie niezbędne jest do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów administratora (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO) - polegającego na zakupie towarów i usług niezbędnych do prowadzenia działalności

do czasu zgłoszenia skutecznego sprzeciwu / żądania usunięcia

2.

zawarcie i wykonanie umowy kupna

przetwarzanie niezbędne jest do podjęcia działań przed zawarciem umowy i wykonana umowy (art. 6 ust. 1 lit. b) RODO)

do momentu rozwiązania umowy

3.

składanie reklamacji, skarg, wniosków

przetwarzanie niezbędne jest do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów administratora (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO) - polegającego na dbaniu o jakości dostaw

rok od złożenia reklamacji, skargi, wniosku

4.

prowadzenie dokumentacji księgowo - podatkowej

przetwarzanie niezbędne jest do wypełnienia obowiązku prawnego (art. 6 ust. 1 lit. c) RODO) w zw. z art. 74 Ustawy o rachunkowości i innych dot. podatków

5 pełnych lat od zakończenia roku kalendarzowego

5.

dochodzenie roszczeń i obrona przed roszczeniami

przetwarzanie niezbędne jest do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów administratora (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO) - obrona interesów przedsiębiorcy

10 lat od zakończenia współpracy

 

ODBIORCY DANYCH

Administrator będzie przekazywać dane osobowe wyłącznie zaufanym odbiorcom takim jak dostawcy usług IT, hostingu poczty, usługi księgowych, pocztowych i kurierskich (którzy świadczą usługi dla PHU ZEFIR).

 

TWOJE PRAWA

W związku z tym, że przetwarzam Twoje dane osobowe, masz prawo do:

1) żądania dostępu do swoich danych osobowych,

2) żądania sprostowania swoich danych osobowych,

3) żądania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych,

4) wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania Twoich danych,

5) przenoszenia danych osobowych (które przetwarzanie są na podstawie umowy)

6) wniesienia skargi do organu (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

 

Podanie danych jest dobrowolne, aczkolwiek koniecznie do nawiązania współpracy handlowej. Bez podania swoich danych, nie możliwe jest składanie zapytań ofertowych, zawierania umów czy ich wykonanie.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Regulaminem.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi. Zamknij